Zoeken
  • Mariette Oostinjen

Een Helder 2018!


De kerst is voorbij. Bijna automatisch gaan we terugkijken op 2017 en vooruitkijken naar 2018. Oké. We weten allemaal dat goede voornemens niet werken. En toch ga je ze maken.

‘A goal without a plan is just a wish’ schreef Antoine de Saint-Exupéry.

Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen HET moment om iets in hun leven anders te gaan doen. Ze willen stoppen met roken (probeer ik heel het jaar door hoor maar zonder succes tot nu toe) of beginnen met afvallen. Meer sporten of ze nemen zich voor om eindelijk hun huis op te ruimen.

We beginnen het jaar vol goede moed maar moeten na een paar weken concluderen dat er niets terecht komt van al die goede voornemens.

Maar waarom niet? Omdat het oplossingen zijn voor symptomen, in plaats van oplossingen voor problemen. Het zijn voornemens die vragen om enorme aanpassingen in je dagelijkse gewoontes. En gewoontes verander je niet zomaar.

Oké, maar hoe dan wél!

Door te kiezen voor een thema! Hierdoor kun je een rode draad creëren in je leven.

Stel geen specifieke doelen (zoals tien kilo afvallen), maar werk met een thema

  • zoals gezonder leven

  • meer genieten

  • meer tijd voor jezelf en je gezin over houden

  • meer rust en grip op je leven krijgen

Op deze manier kun je gedurende het jaar regelmatig even terugkoppelen naar je thema, en zo je leven in de juiste richting duwen.

Dit lijkt zo makkelijk maar voor je het weet word je weer meegesleurd in het dagelijkse leven. Werk, de kinderen, de boodschappen, schoonmaken en dat eeuwige opruimen waar geen eind aan lijkt te komen. Het gevolg: Je ploft s ’avonds moe op de bank en hebt geen energie meer om echt contact te maken laat staan jezelf naar de sportschool te slepen.

Veranderen is lastig en gaat het makkelijkst als je dicht bij jezelf blijft en hele kleine stapjes maakt. Het gaat om het volhouden en doen. Ook moet je nieuwe gedrag inslijten. Soms lukt dat gewoon niet alleen en is het fijn als je die eerste stapjes samen met iemand kan zetten.

Dus, wat wil jij veranderen? Welk thema krijgt het nieuwe jaar voor jou? En wil je van je wens een doel maken?

Meld je dan aan voor een gratis quickscan en dan gaan we samen aan de slag!

Ik wens jou alvast een heel helder 2018!

Groetjes Mariette

#Goedevoornemens #Genieten #Rust #doelen

62 keer bekeken

Tel: 06-41501119

e-mail: info@heldersos.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon