Zoeken
  • Mariette Oostinjen

Baaldag... Oke, en nu weer door


2018 is 2 weken oud. Hoe gaat het met die goede voornemens? Hier gaat het best oké tot nu toe moet ik zeggen.

Mijn goede voornemens zijn gezonder leven, beter voor mezelf zorgen (lees lief zijn voor mezelf) en Helder op de kaart zetten.

De eerste week ben ik dan ook "full steam ahead" begonnen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat achter m'n laptop, website aangepast, quickscan ontwikkeld, flyers verspreid, naar m'n yoga geweest, 2 x naar de sportschool, groene smoothies, lekker koken en....gestopt met roken!

Pff ja dat tempo hield ik dus 10 dagen vol.

Baaldag

Dus... woensdag was ik op en heb ik helemaal niets gedaan. Heb 's ochtends mijn boek erbij gepakt en die had ik 's avonds om 20u uit. Zelfs niet gekookt! Lang leve thuisbezorgd.nl (niet echt maar ja soms best handig) en ja ook een paar sigaretten gerookt.

Natuurlijk had ik de dag erna spijt en voelde ik me schuldig. Maar i.p.v. op te geven ben ik de volgende dag gewoon weer begonnen met al m'n goede voornemens.

Balans

Ik vergat dat je ook je rust moet pakken. Dat je ook af en toe niets moet en vooral MAG doen. Balans! Dat is eigenlijk waar het om draait.

Haalbare doelen

Stel haalbare doelen. Maakt het klein. Wil je meer gaan sporten begin dan met 1x per week i.p.v. meteen 3 x per week. Als het eenmaal in je dag / weekritme zit kan je misschien een keertje extra gaan. Dat geef ik mijn cliënten ook mee tijdens de Quickscan. Het hele huis in één keer aanpakken is niet te overzien. Begin met dat ene lade kastje. Je bent niet van de één op andere dag ineens een ander persoon. Wees geduldig en lief voor jezelf.

Wat ook altijd goed werkt is je doelen kenbaar te maken aan je omgeving. Niet alleen kunnen ze je steunen bij het halen van je doelen maar het zorgt ook voor een externe druk waardoor je ze makkelijker volhoudt.

Dus laat ik het goede voorbeeld geven en maar meteen daad bij woord voegen:

Ik ben gestopt met roken!

Fijn weekend allemaal!


33 keer bekeken

Tel: 06-41501119

e-mail: info@heldersos.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon