top of page

Geen rust in je hoofd en huis? Zo doorbreek je de vicieuze cirkel


Je huis is vaak een directe weerspiegeling van hoe het met je gaat. Als je onrustig bent en druk, zal je huis ook onrustig en druk zijn. Andersom geldt het echter ook. Als je huis rommelig is en chaotisch zal het moeilijk zijn om rust te vinden, te ontspannen en je hoofd leeg te maken. De twee beïnvloeden elkaar direct. Dit is ook precies wat het zo lastig maakt. Typisch geval van een vicieuze cirkel! Maar hoe doorbreek je die? Lees hier mijn tips hoe je weer een rustig hoofd en opgeruimd huis krijgt.

Herken je dat? Je bent van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat druk. Of je nou een gezin hebt of alleen woont, er zijn altijd te weinig uren in een dag. ’s Avonds is de tijd om te ontspannen, maar duik je toch nog even achter de laptop om rekeningen te betalen. Netflix? Wat is dat? En tijd voor opruimen en schoonmaken is er ook niet. Het lukt je niet te ontspannen, je voelt je onrustig en gestrest. Maar zolang je omgeving niet opgeruimd is, is het bijna onmogelijk om rust te vinden in je hoofd.

Makkelijk praten

Misschien denk je: Ja maar jij hebt makkelijk praten. Je bent Opruimcoach dus hebt alles, altijd perfect op orde. Of toch niet? Ik ben al weken druk en lukt het nét om alle ballen hoog te houden. Ik had zoveel onrust en stress in m’n lijf. Langzaam stapelen dingen op. En dat zag je terug in m’n huis. Niemand heeft alles altijd perfect op orde, ook ik niet. Wat wel helpt is te weten hoe je die vicieuze cirkel doorbreekt.

Stapje terug

Plan tijd voor jezelf in! Schrijf het desnoods op in je agenda. Voor de één zal het een mindfulness cursus zijn. Voor de ander yoga, hardlopen, wandelen of een boek lezen. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is. Als het maar tijd voor jezelf is waarbij je je hoofd even leeg kan maken.

Stap vooruit

Ga tegelijkertijd met je huis aan de slag. Plan dit ook in. Om mee te beginnen misschien 2x per week een uurtje. Wees wel realistisch in je verwachtingen. Je kan niet je hele huis op orde brengen in een uurtje dus kijk welke plek voor jou het meest bijdraagt aan je innerlijk rust.

De basis

Voor een meer blijvend resultaat is het belangrijk een goede basis te hebben. Opruimen is namelijk meer dan het verplaatsten van spullen en wegstoppen achter deurtjes. Opruimen is spullen terugbrengen naar hun vaste logische plek. Hoe je zo’n basis vormt kun je lezen in m’n e-book “Opruimen doe je zo”.

Ik hoor je denken, daar heb ik helemaal geen energie voor! Dat snap ik, het kost bakken met energie al die onrust en stress in je lijf. En toch ben ik ervan overtuigd dat de enige manier om weer energie en rust te krijgen is door beide aspecten tegelijk aan te pakken.

Dus zet de eerste stap, kom in beweging! En ervaar de rust en ruimte van een opgeruimde omgeving.


3.286 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page