top of page

Ik ga op vakantie en neem mee…


Misschien ben je al terug van vakantie of moet je nog gaan. Hoewel op vakantie gaan heerlijk is hoort er ook altijd een beetje inpakstress bij. Wat neem je allemaal mee? Wat heb je nou echt nodig voor die 2 á 3 weken? En waarom hebben we de overige weken van ’t jaar het gevoel zoveel meer spullen nodig te hebben? Wees je dit jaar bewust van de keuzes die je maakt bij het inpakken van je koffer. Dit kan de eerste stap zijn naar meer rust en ruimte! Hoe ik dat bedoel lees je in deze blog.

Vakantie

Laatst gaf een cliënt bij het kennismakingsgesprek aan dat ze bij terugkomst van vakantie zich overweldigd voelde door de hoeveelheid spullen die ze had. Herken je dit?

Oké het is natuurlijk (voor de meeste mensen) niet realistisch of haalbaar om je te beperken tot 20 kilo aan spullen. Toch is het een interessant gegeven. Op vakantie heb je maar een fractie van je spullen bij je en mis je eigenlijk niets. Het kan zelfs heel bevrijdend voelen zonder de ballast van al die spullen. Dus waarom zouden we niet proberen dit gevoel het hele jaar door vast te houden?

1 jaar reizen

Ik heb een jaar gereisd met een backpack van 45 liter. Handbagage dus eigenlijk! En nee, niet naar een tropisch land waar je alleen een t-shirt en korte broek nodig hebt. Ik ging naar Nieuw-Zeeland dus er gingen ook truien en lange broeken mee. Toegegeven heb ik daar natuurlijk wel af en toe iets nieuws gekocht maar niet vaak. Geen enkele dag heb ik het gevoel gehad “ik heb niets om aan te trekken”. De keus was beperkt en dat maakte het simpel. Heerlijk!

Bewust

Een teveel aan spullen, teveel keuzes kunnen onbewust veel energie vragen. Energie die we beter aan andere, leukere dingen kunnen besteden. Eigenlijk is het heel simpel. Een paar keer per jaar ga ik door m’n kasten. In plaats van te kijken naar wat wil ik wegdoen, kijk ik naar wat ik wil bewaren. Welke kleding vind ik echt mooi, draag ik veel, voel ik me prettig in en welke schoenen zitten lekker. De realiteit is namelijk dat hoewel je die andere schoenen misschien ook leuk vindt, je toch altijd kiest voor het paar dat het lekkerst zit. Dat geldt ook voor de rest van je kledingkast. En dit zijn vaak ook precies de spullen die we meenemen op vakantie!

Dus wat heb jij dit jaar ingepakt voor vakantie? Wees je bewust van de keuze die je hebt gemaakt en waarom. Als je met deze beslissingen in je achterhoofd kritisch naar je kledingkast kijkt durf ik te wedden dat je een hele vuilniszak kunt vullen!


144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page