top of page

3 tips voordat je aan de voorjaarsschoonmaak begint


Zit jij ook tegen een voorjaarsschoonmaak aan te hikken? Wat zijn de valkuilen en hoe pak je het dan wel aan? Ik geef je 3 tips waarmee je direct aan de slag kunt! Voor je het weet is je hele huis aan kant en kun je lekker van het mooie lente weer genieten.

De eerste zonnestralen en warme lentedag zijn een feit. Je kan er de klok op gelijk zetten: we worden onrustig, willen opruimen, schoonmaken en zowel letterlijk als figuurlijk weer naar buiten.

Afgelopen weekend ben ik zelf begonnen aan de voorjaarsschoonmaak. Iets waar een Opruimcoach z'n hand toch niet voor omdraait? Toch liep ik zelf ook keihard in alle valkuilen. Ik ging vol enthousiasme aan de slag en binnen een uur was ik het overzicht totaal kwijt. Ja, naast Opruimcoach ben ik gelukkig ook maar gewoon mens. Soms willen we gewoon teveel en stellen we onrealistische doelen voor de tijd die we hebben. Herken je dat? Om je te helpen en ervoor te zorgen dat jij niet in precies dezelfde valkuilen loopt heb ik de volgende tips voor je.

Tip 1: Maak het klein

Maak een lijstje met alles wat je wilt doen. Zet op dit lijstje de schoonmaak- en opruimacties die niet in je dagelijkse of wekelijkse schoonmaak langskomen. Omschrijf de acties zo concreet mogelijk. Neem hiervoor ook echt even de tijd, lekker met een kop thee aan de keukentafel. Als je lijstje af is heb je een helder overzicht en kan je beter inschatten hoeveel tijd de concrete acties je gaan kosten. Nog een voordeel is dat je je hoofd leegmaakt door alles op te schrijven en dat geeft rust.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Tip 2: Plan het in

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wat je wilt gaan doen en hoeveel tijd het kost kun je het inplannen in je agenda. Ikzelf hou ervan een dag goed door te pakken maar dit is niet voor iedereen haalbaar. Zeker met kinderen thuis zal dat lastig zijn dus wees ook realistisch. Ideaal is wel om blokken van 3 uur in te plannen. Een uurtje is namelijk zo voorbij en hoe fijn is dat gevoel als je iets af kan strepen van je lijstje!

Tip 3: Vraag hulp

Sommige klussen zijn te groot of je ziet er gewoon tegenop om alleen aan te beginnen. Vraag dan hulp aan je partner / vriend / vriendin / broer of zus en kijk of je samen iets aan kan pakken. Het werkt niet alleen motiverend om samen met iemand aan de slag te gaan maar je krijgt ook meer gedaan. En het is ook nog eens erg gezellig!

Opruimcoach

Mocht je toch nog wat extra hulp nodig hebben, mag je mij altijd bellen. Samen pakken we je grote of kleinere opruimacties aan. Van kledingkast tot de garage. Ik stroop m'n mouwen op en samen zorgen we ervoor dat je weer iets van je lijstje af kunt strepen. Des te eerder kun je zorgeloos gaan genieten van de lente!

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page